audi

MECA i tvåbilssatsning på STCC 2017

2016-12-21

MECA tar tillsammans med Brink Motorsport steget in i STCC (Scandinavian Touring Car Championship), Sveriges främsta racingmästerskap, och kommer att mönstra en Audi RS3 LMS TCR-bilar under 2017 års säsong. Vid sidan av denna mönstras ytterligare en bil, denna tillsammans med ProMeister.

STCC står under 2017 inför stora organisatoriska förändringar, när det nya TCR-reglementet träder i kraft och fasar ut den gamla bilmodell som tidigare använts. Dessutom går man från två till tre race per tävlingshelg för att förstärka upplevelsen för publiken på plats.

- Det känns otroligt roligt att tillsammans med MECA lyfta Brink Motorsport till en ny nivå, och vi känner oss redo att utmana de större teamen i STCC nästa säsong, säger Ted Brink, teamchef. Vi har jobbat hårt för att ta detta i mål under vintern, och vi är mycket glada att kunna offentliggöra den här satsningen idag. Vi tror på det nya TCR-reglementet och STCC-konceptet och ser fram emot att bli en del av ett förväntat uppsving i svensk racing 2017. För körningen kommer två lokala förare att stå: Tobias Brink och Micke Ohlsson.

Tobias Brink, 27 år, debuterar i STCC efter en framgångsrik treårssejour i rallycross där han bland annat vann RallyX Lites-titeln och utropades till svensk mästare i samma kategori 2015. Brink är emellertid knappast någon nykomling i banracingsammanhang, med guld i såväl Volvo S60 Challenge (2007) som i Camaro Cup (2012) på meritlistan.

- För min del blir det här en inspirerande uppgift på flera plan, säger Tobias Brink. Jag har inte tävlat i racing på fyra år, och senast jag körde framhjulsdrivet var 2007. Vi tar oss an det här med ödmjukhet, men samtidigt är vi inte här bara för att fylla ut startfältet. Ambitionen är att vara med och utmana i toppen av resultatlistan.

För Micke Ohlsson markerar det nya samarbetet med Brink Motorsport en comeback till STCC. 31-åringen från Östra Ljungby tävlade i mästerskapet redan säsongen 2009, och har sedan dess delat sin tid mellan arbete i egna eventfirman MOM Events (Ljungbyhed Motorbana) och ett riktat racingprogram främst kretsande kring det berömda 24-timmarsloppet på tyska Nürburgring (där han kommit till start både 2013, 2015 och 2016).

- Jag har på senare tid känt ett allt starkare sug efter att tävla på hemmaplan igen, och det här samarbetet med Brink Motorsport är sammanhanget jag väntat på, säger Micke Ohlsson. Ted, Tobias och jag trivs väldigt bra ihop och drar åt precis samma håll, och jag känner mig redo att gå in i det här helhjärtat. Vi vet att det blir tufft, men sportsligt har vi riktigt bra förutsättningar. Vi kommer att göra allt vi kan för att slåss om det översta steget på pallen.

STCC-säsongen 2017 inleds på Ring Knutstorp den 4-6 maj. Totalt ska sju deltävlingar avgöras – en av dem i Finland – med final på Mantorp Park utanför Linköping den 14-16 september.


Grafik: Christoffer Ahlin, Profil 46