HIF

MECA ingår samarbete med Helsingborgs IF

2015-06-24

Bilverkstadskedjan MECA och Allsvenska fotbollsklubben Helsingborgs IF ingår samarbete. Parterna har tecknat ett flerårigt samarbetsavtal där MECA tillsammans med övriga intressenter och sponsorer ska skapa extra inkomster åt klubben.

Bilverkstadskedjan MECA och Allsvenska fotbollsklubben Helsingborgs IF ingår samarbete. Parterna har tecknat ett flerårigt samarbetsavtal där MECA tillsammans med övriga intressenter och sponsorer ska skapa extra inkomster åt klubben.

MECA:s modell för strategiska samarbeten med utvalda idrottsklubbar och sportligor innebär bl.a. serviceavtal med klubbarnas övriga sponsorföretag där affären genererar extra inkomster för klubbarna och minska kostnader för företagen.

”Vi vill synas där våra kunder finns och idrotten är en sådan arena. Helsingborgs IF har en gedigen historia inom svensk fotboll och vi ser fram emot att samarbeta med klubben och övriga sponsorföretag de kommande åren. Att vi integrerar vår affär i sponsorskapet leder till ett långsiktigt samarbete där bägge parter bidrar till ett konkret resultat”, säger Krister Duwe, VD MECA Sweden.

”HIF ser fram emot samarbetet med MECA där vi skapar värde både för oss och våra övriga partners. Att ett bolag som MECA tydligt positionerar sig i idrottsvärlden ser vi som ett kvitto på att klubben tillför ett varumärkesbyggande värde”, David Brodetsky, klubbdirektör Helsingborgs IF.

Om Helsingborgs IF
Helsingborgs IF grundades 1907 och har spelat 65 Allsvenska säsonger (inkl 2015).
Meriter: 7 Allsvenska guld, Svenska Cupmästare vid 5 tillfällen, Supercupmästare vid 2 tillfällen och ligger på 6:e plats i Allsvenska maratontabellen.

Om MECA
MECA-koncernen är en ledande aktör på den skandinaviska eftermarknaden för bilreservdelar, verktyg och verkstadsutrustning för bilverkstäder och partners. Vi arbetar för ett enklare och mer kostnadseffektivt bilägande med högsta kvalitet och service. Detta åstadkommer vi främst genom att vara en attraktiv samarbetspartner till de verkstäder som är anslutna till våra verkstadskoncept. Idag består verkstadskedjan av ca 1 000 verkstäder. Vårt butiksnät består av uppemot 130 butiker i Sverige, Norge och Danmark. Koncernen omsätter ca 2,2 miljarder kronor och har ca 950 anställda. MECA är miljöcertifierade enligt ISO 14001. www.meca.se

 

För ytterligare information, kontakta:

David Brodetsky, klubbdirektör Helsingborgs IF
Tel +46 (0)70 419 94 26

Krister Duwe, VD MECA Sweden
Tel +46 (0)40 671 60 60