Husbil

MECA satsar på nytt fordonssegment - husbilar

2015-06-10

Verkstadskedjan MECA blir exklusiv verkstadspartner till Fritidsbilen.se som genom franchisekoncept förmedlar och säljer husbilar och andra typer av fritidsbilar i Sverige. MECA:s verkstäder auktoriseras för att ta hand om husbilar av märket Swift som ägarna av Fritidsbilen.se har agenturen för i Norden.

MECA satsar på det nya fordonssegmentet husbil genom att alliera sig med det nystartade företaget Fritidsbilen.se och fritidsbilstillverkaren Swift. MECA auktoriserar nu verkstäder i hela Sverige att kunna serva och reparera de husbilar av märket Swift som säljs av franchisetagare till fritidsbilen.se. Meca-verkstäderna kommer även att kunna serva och reparera husbilar av andra märken (dock inte som auktoriserad aktör). Lanseringen av MECA:s satsning i husbilsbranschen sker under Elmia-mässan för husvagn och husbil 10-13 september. 

”Många serviceverkstäder i husbilsbranschen är duktiga, men merparten har inte möjlighet att hjälpa husbilsägaren med både chassi- och bodel vid samma servicetillfälle. Kunden har fått åka till två olika verkstäder, en för motordelen och en för bodelen. Våra auktoriserade MECA-husbilsverkstäder kommer att kunna hantera hela husbilens servicebehov”, säger Krister Duwe VD MECA Sweden

Den svenska husbilsparken består av drygt 85 000 fordon och har försäljningen av nya husbilar har mer än fördubblats de senaste 10 åren. Varje år säljs det 4000 nya husbilar i Sverige.

”Vi ser att husbilsmarknaden har stor potential och passar bra in i vårt erbjudande. MECA-verkstäder servar och reparerar redan idag lätta lastbilar som utgör stommen i en husbil, det nya segmentet ligger därför nära vår befintliga affär”, säger Krister Duwe

För ytterligare information, kontakta:
Krister Duwe, VD MECA Sweden
Telefon: +46 (0) 40 671 60 60

 

Om Fritidsbilen.se och Swift
Fritidsbilen.se är ett franchisekoncept med försäljning av begagnade husbilar. Franchisetagarna är geografiskt utspridda över hela landet och erbjuder förmedling och försäljning med varudeklaration, garanti och förmånliga finansieringslösningar. Inom konceptet Fritidsbilen.se finns bolaget Swift Norden AB som är exklusiv generalagent i Norden för Swift Groups produkter. Swift en av Europas största och äldsta producenter av husbilar och husvagnar.                       

Om MECA
MECA-koncernen är en ledande aktör på den skandinaviska eftermarknaden för bilreservdelar, verktyg och verkstadsutrustning för bilverkstäder och partners. Vi arbetar för ett enklare och mer kostnadseffektivt bilägande med högsta kvalitet och service. Detta åstadkommer vi främst genom att vara en attraktiv samarbetspartner till de verkstäder som är anslutna till våra verkstadskoncept. Idag består verkstadskedjan av ca 1 000 verkstäder. Vårt butiksnät består av uppemot 130 butiker i Sverige, Norge och Danmark. Koncernen omsätter ca 2,2 miljarder kronor och har ca 950 anställda.
MECA är miljöcertifierade enligt ISO 14001.